O NAJU

Sva Nina in Darjo in nisva čisto navaden par. Sva Jazbec in Vuk, štajersko-primorska naveza na lovu za neznanim. Poleg živalskosti naju povezuje še marsikaj. Želja potovati, se zbujati s sončnim vzhodom na obrazu in živeti tukaj in zdaj. Se učiti z vsakim korakom in preizkušati svoje meje. Okušati svobodo, iti daleč in še dlje. Verjeti v to, da je življenje najino. 

Minljivost je tista, ki naju je prepričala, da svoja razmišljanja, želje in izkušnje v obliki bloga deliva s širnim svetom. Blog nama pomaga ohranjati in ovrednotiti doživetja, se iz njih učiti in deliti dobre in slabe izkušnje za vse, ki bi kadarkoli želeli na podobne podvige. Velikokrat se na pot po svetu ali po prelepi Sloveniji podava z nahrbtnikom in iščeva najboljše možnosti, zadnje čase pa vedno pogosteje z najinim defenderjem, ki sva ga v slabem letu dni lastnoročno preuredila v najin (začasni) dom. Dobršen del bloga je torej posvečen tematiki preurejanja avta, overland izkušnjah in aktualnim podvigom z Njim.

Nina

Ker sem s svojo raziskovalno, avanturistično dušo nenehno na preži za novimi potovanji, ljudmi, izkušnjami in vsebinami, sem se že pred časom odločila, da del mojega življenja delim s širnim svetom, pa naj bo to izkušnja, nasvet, kako poceni potovati, kako najti najbolj kul stvari, kaj obiskati in pogledati … ali samo misel, pomislek, vprašanje. Ves prosti čas izkoristim aktivno, v gibanju, na joga podlogi in na tripih ali planiranju slednjih. To je najslajše, najbolj zasvojljivo. Dosti sem prepotovala sama, surfala na marsikaterem couchu in gostila vse mogoče ljudi, ki so prav vsak zase pustili pečat in me navdihnili za kaj novega. Zadnje čase pa odkrivam lepote dvojine in potovanja v dvoje. A čeprav sem svetovljanka, me vedno vleče v rodne Haloze, kjer sem še vedno najbolj doma.

Darjo

Sem Darjo in uresničujem svoje sanje. Priznam. Že kot mulc sem večino svojega časa namesto na igrišču in žurkah preživel pred računalnikom in s kolegi pregejmal prenekateri dan in tudi prenekatero noč. Moja največja strast je postala vir za moj vsakdanji kruh, s čimer se je uresničil del mojih sanj. Zaradi mojega smisla za detajle, kreativnosti in programerskih veščin vaše mobilne aplikacije in igre dobijo pridih otipljivega in živega. A to ni vse, kar me navdihuje. Svojo kreativnost in apetit potešim ob preizkušanju novih eksotičnih kuharskih receptov, svojo dozo adrenalina pa si zagotovim na dirkaških in kartinških progah. Hitrost in ljubezen do vožnje mi poženeta kri po žilah. Mogoče sem si prav zato vedno želel, da bom nekoč tudi prevozil svet. S sicer počasnejšim – a zato nič manj zmogljivim in nič manj adrenalinskim – Defenderjem in somislečo dušo ob strani se uresničujejo še ene sanje.